Značka Hario, založená v Japonsku v roce 1921, je dnes synonymem pro inovace a kvalitu v přípravě kávy. Firma byla původně zaměřená na výrobu laboratorního skla a postupně se transformovala na lídra v...
Blog o kávě
Kávová třešeň je plodem (peckovice) kávovníku arabského, statného, liberijského popřípadě jiných druhů kávovníku. Třešeň je tvořena slupkou, dužinou, pergamenovým obalem zrnka, tenkou stříbrnou slupko...
Acidita kávy: Téma věčného sporu kávomilců. Jednoznačná a univerzální pravda neexistuje. Rozhodující pro výslednou chuť nápoje je stupeň pražení, region původu kávy, způsob zpracování a...
Často se setkávám s názorem, že espresso má více kofeinu než všechny ostatní kávové nápoje. Obvykle je tento názor spojen se sílou nápoje, kdy zákazník po ochutnání espressa konstatuje „hm.....
Kromě peelingu nebo hnojiva se v poslední době objevují nápady na zpracování odpadů z kávy průmyslovým způsobem. Využití se nabízí jak v případě extrahované kávy, tak i slupek, které se odlu...
Tento krásný kávovar se v současnosti vyrábí v německém Bayreutheru. Historie tohoto vynálezu je však spjatá Kláštercem nad Ohří, kde se vyráběly první typy od 50. let 19 stol. Nejstarš...
Když se řekne "kávová vlna", možná si představíte surfujícího baristu, ale ve skutečnosti jde o zajímavé kapitoly v historii našeho oblíbeného nápoje. Pojďme se tedy společně podívat na první, druhou ...
Prostějov, Kávový Bob (30.12.19) – pražírna a milý espresso bar v Prostějově pracuje svým zrnem spíše konzervativním stylem, takže pokud nefandíte ovocitějším kávám nebo spíše ohleduplnějším...
Málokdo si umí představit ráno bez šálku kávy. V dnešní době stačí zmáčknout tlačítko automatického kávovaru a káva je hotová. Jak si ale kávu připravovali kávomilci před více než 100 lety? Asi ...