Arabica Indonesia Sumatra
Čerstvě pražená indonéská káva z pražírny Kávový Bob. Zrnková káva Arabica Indonesia Sumatra je určena pro ty, co ocení intenzivní kávovou chuť a tmavší způsob pražení.
Kategorie: | Čerstvě pražená káva |
---|
Země původu: Indonéská republika
Oblast: Aceh-West/Central Sumatra
Nadmořská výška: 1200 – 1500 m. n. m.
Složení: 100% arabica
Odrůda: Catimor/Typica
Zpracování: Gilling Basah
Stupeň pražení: 4 z 5
Acidita: minimální
Chuťové tóny: čokoláda, mandle, rozinky
„Ochutnejte intenzivní chuť Sumatry z pražírny Kávový Bob.“
Původ kávy Arabica Indonesia Sumatra
Naše káva pochází z oblasti West Aceh, která se nachází v severozápadní části ostrova Sumatra v Indonéské republice. Tato oblast je známá svou vulkanickou půdou, která dodává kávě jedinečný charakter a bohatou chuť. Díky nadmořské výšce 1200 – 1500 m. n. m. zde roste kávovník arabica s výjimečnou kvalitou.
Indonéské zpracování Gilling Basah
Káva z oblasti West Aceh je zpracována tradiční indonéskou metodou Gilling Basah, která se vyznačuje svým mokrým způsobem zpracování kávových zrn. Tato metoda zajišťuje, že káva získá plnou chuť s minimální kyselostí a vynikajícími chuťovými tóny čokolády, mandlí a rozinek.
Pečlivé pražení s osobním přístupem
V naší malé pražírně Kávový Bob se ke každému zrnu přistupuje individuálně a s maximální péčí. Káva ze Sumatry chce trochu tmavší pražení, než je u našich káv obvyklé. Pro tuto 100% arabicu jsme zvolili tzv. vídeňské pražení, které zaručuje dokonalou chuť a aroma pro každý šálek kávy. Káva se vyznačuje plným tělem a v chuti můžete najít sladkost čokolády, s tóny mandlí a rozinek. Díky individuálnímu přístupu při zpracování zrna se odlišujeme od průmyslového pražení a nabízíme tak opravdový gurmánský zážitek.
Dobrá káva si zaslouží ten nejlepší obal
Aby zůstaly zachovány všechny vlastnosti, které naše čerstvě pražená arabika má, používáme bezpečný třívrstvý sáček s aroma ventilem. Ten je pro balení čerstvě pražené kávy nejvhodnější. Sáček spolehlivě chrání kávu proti vlhkosti, kyslíku a světlu. To je důležité, aby se uchovala její čerstvost a nejvyšší možná kvalita.
„Věděli jste, že čerstvě pražená káva uvolní až 6 litrů plynů na 1kg kávy?“
Proto je důležité, aby byl sáček opatřen právě jednosměrným aroma ventilem, který zajistí bezpečné uvolňování plynů z čerstvě pražené kávy a zabrání tak nafouknutí či prasknutí sáčku.
Vzhledem k opětovně uzavíratelnému ZIPu pomáhá sáček udržet čerstvost mojí kávy. U tohoto sáčku oceníte odtrhávací zářezy, které umožní snadné utržení a otevření sáčku.
Jak sáček od naší kávy recyklovat
Ekologie je pro nás důležitá od pěstování kávy až po její spotřebování, a proto je sáček vyrobený z plastu bez použití hliníkové fólie a je možné jej recyklovat jako ostatní plasty.
Sáček splňuje zákonné požadavky pro styk s potravinami dle nařízení EU.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.