Arabica India Plantation Bababudangiri
Čerstvě pražená indická káva z pražírny Kávový Bob. Zrnkovou kávu Arabica India Plantation Bababudangiri ocení ti, co milují chuť hořké čokolády.
Kategorie: | Čerstvě pražená káva |
---|
Základní informace
Země původu: Indická republika
Oblast: Karnataka
Nadmořská výška: 1300 – 1500 m n. m.
Složení: 100% arabica
Odrůda: Kent
Zpracování: Promyté
Stupeň pražení: 4 z 5
Acidita: minimální ovocitost
Chuťové tóny: čokoláda, lískový oříšek
„Cítil jsem se, jako bych seděl pod horou Baba Budangiri. Velmi soustředěně jsem teď vnímal chuť Indie, která právě explodovala v mém šálku…“
Původ kávy Arabica India Plantation Bababudangiri
Příběh praví, že muž jménem Baba Budan při návratu z pouti do Mekky propašoval do Indie sedm kávových zrn skrytých v jeho plnovousu. Zrna zasadil ve výšce 1500 metrů nad mořem, na hoře, která do dnešního dne nese jeho jméno.
Od té doby (1670) se káva v indické oblasti Karnataka pěstuje dodnes. Zajímavostí je, že tato indická káva je pěstována ve stínu a je typická svou jemnou chutí.
Zpracování promytou metodou
Po sklizni byla tato indická káva zpracována promytou metodou. Při této metodě jsou kávové třešně promývány vodou ve speciálních nádržích a ihned po vodní lázni, která musí následovat nejpozději do jednoho dne od sklizně, je odstraněna slupka a část dužiny. Oloupaná kávová zrna jsou poté přemístěna do kvasných nádrží, ve kterých po dobu až třicetišesti hodin probíhá proces fermentace. Poté už jen zbývá kávová zrna usušit na slunci.
Pražení s vůní orientu
Káva Arabica Plantation Bababudangiri byla jednou z prvních káv, se kterou jsem začal pracovat. Moji zákazníci mě inspirovali k tomu, abych její chuť zkoušel postupně ladit. Nyní ji tedy pražím na trochu vyšší stupeň, než je u mých káv obvyklé. V kávě díky tomu můžete najít chuť hořké čokolády a lískových oříšků.
Dobrá káva si zaslouží ten nejlepší obal
Aby zůstaly zachovány všechny vlastnosti, které naše čerstvě pražená arabika z Indie má, používáme bezpečný třívrstvý sáček s aroma ventilem. Ten je pro balení čerstvě pražené kávy nejvhodnější. Sáček spolehlivě chrání kávu proti vlhkosti, kyslíku a světlu. To je důležité, aby se uchovala její čerstvost a nejvyšší možná kvalita.
„Věděli jste, že čerstvě pražená káva uvolní až 6 litrů plynů na 1kg kávy?“
Proto je důležité, aby byl sáček opatřen právě jednosměrným aroma ventilem, který zajistí bezpečné uvolňování plynů z čerstvě pražené kávy a zabrání tak nafouknutí či prasknutí sáčku.
Vzhledem k opětovně uzavíratelnému ZIPu pomáhá sáček udržet čerstvost mojí kávy. U tohoto sáčku oceníte odtrhávací zářezy, které umožní snadné utržení a otevření sáčku.
Jak sáček od naší kávy recyklovat
Ekologie je pro nás důležitá od pěstování kávy až po její spotřebování, a proto je sáček vyrobený z plastu bez použití hliníkové fólie a je možné jej recyklovat jako ostatní plasty.
Sáček splňuje zákonné požadavky pro styk s potravinami dle nařízení EU.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.