Arabica Columbia Pink Bourbon
Čerstvě pražená kolumbijská káva z pražírny Kávový Bob. Limitovaná edice zrnkové kávy Arabica Columbia Pink Bourbon z farmy LaVega spojuje v chuťovém profilu tóny višní, růžového grepu a čokolády.
Kategorie: | Čerstvě pražená káva |
---|
Základní informace
Země původu: Kolumbie (Kolumbijská republika)
Oblast: Huila, San Adolfo
Farma: La Vega
Farmář: Hugo Gualaco
Nadmořská výška: 1600 m n. m.
Složení: 100% arabica
Odrůda: Pink Bourbon
Zpracování: Promyté (washed)
Stupeň pražení: 4,5 z 9 (Střední - City/Full City)
Acidita: příjemná ovocitost
Chuťové tóny: Čokoláda, višně, růžový grep
Doporučená metoda použití: Filtr (V60), Espresso
Hugo Gualaco: „Moje káva je výjimečná, protože máme ideální klimatické podmínky, velmi úrodnou půdu a také nové odrůdy. Když jsem začal pracovat v senzorickém světě, uvědomil jsem si, že v odrůdách, se kterými pracuji, je velký potenciál, a velmi se mi líbí, že pokaždé, když hodnotím a ochutnávám různé procesy ve svých kávách, otevírají se mi úžasné chutě a profily. To nás všechny žene kupředu. Postupně jsem se začal v kávě vzdělávat víc a víc. Velmi mě těší, když vím, kam moje káva putuje, baví mě propojení s pražírnou a pocit, že naše tvrdá práce padla doslova na úrodnou půdu.“
Původ kávy Arabica Columbia Pink Bourbon
Tato exkluzivní káva Arabica Columbia Pink Bourbon pochází z oblasti Huila v Kolumbii, kde ji s láskou pěstuje farmář Hugo Gualaco na své farmě La Vega. Káva je vypěstována na nadmořské výšce 1600 metrů, což jí dodává unikátní chuťový profil. Guatalcovi pracují s kávou celý život, s tou výběrovou posledních 8 let. Hugo se dále vzdělává, navštěvuje kávový lab v okresním městě Pitalíto, kde se učí jak správně kávu hodnotit. Snaží se vylepšit nejen své farmářské znalosti, ale také ty baristické, roasterské i cuppovací. Svoje nově získané vědomosti se snaží aplikovat na pěstování kávy a její techniky zpracování.
Zpracování promytou metodou
Kávu u Huga na farmě zpracovávají pečlivě. Nejdříve ji ručně sklidí, poté ji ručně přeberou a přetřídí ve vodě (odstraní flotes). Dále se káva fermentuje v zásobníku u mokrého mlýna, většinou 12 hodin, někdy více. Nebo také v plastových tancích. Nakonec se Hugo rozhodne, jestli kávu zpracovat promytým způsobem, fermentovat déle, kávu usušit a vůbec ji neočišťovat, nebo jestli použije kombinaci všech těchto procesů.
Tento Pink Bourbon byl sesbírán, vytříděn tzv. floatingem od špatných třešní a ještě ručně protříděn aby v něm nebyly žádné polozralé nebo přezrálé třešně. Poté probíhalo odslupkování a 36 hodinová fermentace bez přístupu vzduchu. Káva se pak promyla a pomalu po dobu 15 dní sušila tradičním způsobem.
Pražení
Střední stupeň pražení zajišťuje vyváženou chuť s nádechem čokolády, višní a růžového grepu, doprovázenou příjemnou ovocnou aciditou.
Kávu pražíme každou středu, aby se k vám dostala vždy čerstvá.
Výběrová káva si zaslouží ten nejlepší obal
Aby zůstaly zachovány všechny vlastnosti, které naše čerstvě pražená arabika z Kolumbie má, používáme bezpečný třívrstvý sáček s aroma ventilem. Ten je pro balení čerstvě pražené kávy nejvhodnější. Sáček spolehlivě chrání kávu proti vlhkosti, kyslíku a světlu. To je důležité, aby se uchovala její čerstvost a nejvyšší možná kvalita.
„Věděli jste, že čerstvě pražená káva uvolní až 6 litrů plynů na 1kg kávy?“
Proto je důležité, aby byl sáček opatřen právě jednosměrným aroma ventilem, který zajistí bezpečné uvolňování plynů z čerstvě pražené kávy a zabrání tak nafouknutí či prasknutí sáčku.
Vzhledem k opětovně uzavíratelnému ZIPu pomáhá sáček udržet čerstvost. U tohoto sáčku určitě oceníte i odtrhávací zářezy, které umožní snadné utržení a otevření sáčku.
Jak sáček od naší kávy recyklovat
Ekologie je pro nás důležitá od pěstování kávy až po její spotřebování, a proto je sáček vyrobený z plastu bez použití hliníkové fólie a je možné jej recyklovat jako ostatní plasty (7).
Sáček splňuje zákonné požadavky pro styk s potravinami dle nařízení EU.
Tato limitovaná edice Arabica Columbia Pink Bourbon je výjimečná svou kvalitou a jedinečností. Doporučujeme ji všem, kteří hledají nezapomenutelný kávový zážitek s nádechem exotické Kolumbie.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.